Asier Plazaola 'Pepo': "Lan asko eskatzen duen laborantza da lupuluarena'

Lupulu ekoizlea da Asier Plazaola Pepo azkoitiarra, eta Berrosueta baserriaren inguruko lursailetan, Otzakan nahiz Txerloi inguruan ditu landareak. Uneotan, aurtengo uzta jasotzeko zain dago. Plazaola duela hiru urte inguru hasi zen laborantzarekin, eta oraingoz inguruko garagardogileei saltzen die Pepo’s Hops markako lupulua. Proiektuaren nondik norakoak bertatik bertara ezagutzeko harekin elkartu da Erlo Telebista Berrosuetako lursailetan.

Uztarriak hainbat berrikuntza egin ditu bai webgunean, bai aldizkarian, eta zuen sostengu ekonomikoa behar du aurrera egiteko. Euskaraz, kazetaritza egiten segituko dugu, zuzentasunez eta zehaztasunez, eta zuek bide horretan lagun izatea nahi dugu. Elkarren beharra dugu!


Izan zaitez Uztarriako bazkide