Barealdia eta festa, Loiolako Sagardo Egunean

Zapatu eguerdian euriak eta ekaitz giroak atseden hartuko zutela zioen gaurkorako eguraldi iragarpenak, eta itxaropen horrekin zeuden Loiolako Sagardo Egunaren antolatzaileak. 13:00etan basilikaren aurreko zabalunean hastekoa zen festa prestatzen euritan ari ziren, ordea, ordu erdi lehenago. Barealdi laburrak bereak egin zituela zirudien. Baina, azkenean, festa hasi denerako ateri zen eta horrela eutsi dio tarte dezentean, eta jende mordoska ibili da karpen bueltan, haien azpian derrigor aterpea bilatu beharrik gabe.

Loiolako hamaika baserritako sagardoa, doako txorizo pintxoak eta Berastegi baserrikoen gazta pintxoak dastatu ahal izan dituzte guztiek, Kantu-Jira taldekoek beren doinuekin eta ahotsekin festa giroa borobiltzen zuten bitartean. Duela bi urte egin zuten aurreneko Sagardo Eguna Loiolan, eta hemendik bi urtera tokatuko zaie hirugarrena egitea.

Uztarriak hainbat berrikuntza egin ditu bai webgunean, bai aldizkarian, eta zuen sostengu ekonomikoa behar du aurrera egiteko. Euskaraz, kazetaritza egiten segituko dugu, zuzentasunez eta zehaztasunez, eta zuek bide horretan lagun izatea nahi dugu. Elkarren beharra dugu!


Izan zaitez Uztarriako bazkide