Emakumezkoetan marka egin du Eunice Kirwak Azkoitia-Azpeitia Maratoi Erdian

Uztarria.eus 2012ko mar. 31a, 21:07
Eunice Kirwa, helmugan. Bere atzean Asier Cuevas, Gipuzkoako txapelduna.

1:08:39 eginda, Pamela Chepchumba herrikideak 2007an ezarritako marka ia hogei segundutan hobetu du atleta keniarrak. Gizonezkoetan Wakeyo Habtamu etiopiarra nagusitu da (1:01:09). Xabier Lasa eta Nerea Etxeberria izan dira aurreneko azpeitiarrak, eta biak Gipuzkoako Txapelketaren podiumean ere izan dira, hirugarren tokian. Gizonezkoetan Azpeitian bizi den Asier Cuevas eibartarrak jantzi du Gipuzkoako txapela, eta Ainhoa Sanz urretxuarrak irabazi du emakumezkoena.

Gizonezkoena hausteko itxaropena zuten antolatzaileek (iaz Stanley Biwotek ezarritakoa), baina emakumezkoena izan da hankaz gora gelditu den marka gaur, zapatua, XIX. Azkoitia-Azpeitia Maratoi Erdian. 1:08:39 eginda, Pamela Chepchumba herrikideak 2007an ezarritako marka ia hogei segundutan hobetu du Eunice Kirwa atleta keniarrak. Doris Changeiywo (1:11:10) izan da bigarrena eta Edith Chelimo (1:11:21) hirugarrena. Lasterketa hasi aurretik faborito izendatzen zuten Fridah Domomgole, 2011ko irabazlea, laugarren tokian sailkatu da.

Gizonezkoetan, eta lasterketaren sailkapen nagusian buru, Wakeyo Habtamu etiopiarra nagusitu da (1:01:09), keniarrei aurrea hartuta. Mark Korirrek (1:01:19) eta Mike Kigenek (1:01:19) osatu dute podiuma.

Lasa eta Etxeberria, Gipuzkoako Txapelketaren podiumean

Xabier Lasa (1:11:41, sailkapen nagusian 15.) eta Nerea Etxeberria (1:27:50) izan dira aurreneko azpeitiarrak, eta biak Gipuzkoako Txapelketaren podiumean ere izan dira, hirugarren tokian. Gizonezkoetan Azpeitian bizi den Asier Cuevas (1:08:40) eibartarrak jantzi du Gipuzkoako txapela, eta Ainhoa Sanz (1:25:34) urretxuarrak irabazi du emakumezkoena.